NIČ VAS NE STANE, ČE STE DOBRODELNI!

Občanke in občani

Letošnje ideje in načrte je marsikomu prekrižala trenutna neprijetna situacija, ki kroji usodo svetu.

Posledice čutimo vsi, tudi gasilci, vendar ohranjamo pozitiven pogled na lepo, uspešno in zdravo prihodnost.
V PGD Stična, osrednji gasilski enoti občine Ivančna Gorica in gasilski enoti širšega pomena, se zavedamo, da, ne glede na situacijo, ljudje potrebujejo našo pomoč.

Dodatno smo se usposobili s področja zaščitnih ukrepov ter pravilne uporabe zaščitne opreme in sredstev ob posredovanju na posameznih tipih intervencij v času epidemije.

S pripravljenostjo na pomoč v primeru večjega izbruha epidemije v naši bližini je bilo potrebno zagotoviti dodatno zaščitno opremo in sredstva za razkuževanje, hkrati pa skrbeti za vzdrževanje obstoječe opreme, vozil in gasilskega doma.

 

0
intervencij v letu 2019
0
intervencij v letu 2020

In kako nam lahko pomagate?

Namenite nam 0,5% dohodnine.

Zakon o dohodnini od 1. januarja 2007 opredeljuje namenitev dela dohodnine za donacije. Zavezanci lahko namenijo del svoje dohodnine (do 0,5%) upravičencem za donacije med katerimi je tudi PGD Stična, ki se na nepridobiten način ukvarja s splošno koristnimi dejavnostmi.

Zavezanci lahko posameznemu upravičencu namenijo: 0,1%, 0,2 %, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5% dohodnine.

  • izpolnite obrazec na spletni strani eDavki ali
  • izpolnite pisni obrazec in ga nato odnesite ali pošljite na davčni urad.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Izpolnjen obrazec lahko oddate tudi v nabiralnik pred vhodom v gasilski dom in bomo mi poskrbeli, da pa pride do davčnega urada.

Donirajte preko platforme E-donacije

Kako to storite?
1. Postopek je enostaven, varen in hiter. Ob prijavi v platformo E-Donacije, odgovorite na nekaj vprašanj na podlagi katerih vam aplikacija ponudi možnost doniranja brez vložka

2. Platforma deluje tako, da ne rabite hoditi nikamor, vse uredite kar prek telefona ali računalnika v nekaj minutah (ne potrebujete nobenih digitalnih potrdil ali certifikatov). 

3. Povejte o akciji ZaGasilce.si vsem svojim prijateljem, s skupno pomočjo bomo zbrali dovolj sredstev, da lahko naši junaki varno opravljajo svojo dejavnost, ki je pomoč vsem nam. 

Skenirajte QR kodo in plačajte preko mobilne banke

dohodnina-vzorec
E-DONACIJE-VZOREC