PGD Stična

naj bo dan ali noč, mi smo vam vedno v pomoč

Kar 7 intervencij v februarju

Potem, ko so se pozivniki skoraj dva meseca oglasili le ob rednih testih, sta konec januarja in februar prinesla več intervencij.

POŽAR HIŠE, KAMNI VRH

Zadnji januarski dan smo bili sredi dopoldneva obveščeni, da je prišlo do požara na stanovanjski hiši v naselju Kamni Vrh pri Ambrusu. Izvozili smo z GVC 16/25 in GVC 24/50 ter skupaj z gasilci PGD Ambrus, PGD Zagradec in PGD Krka omejili in pogasili požar, ki je zajel večji del ostrešja stanovanjske hiše.

POŽAR ELEKTRIČNEGA DROGA, VIŠNJA GORA

V nedeljo, 3. 2. 2020, ob 23.16. smo bili obveščeni o požaru električnega droga v neposredni bližini stanovanjske hiše na Jurčičevi cesti v Višnji Gori. Skupaj z gasilici PGD Višnja Gora smo požar uspešno pogasili.

PRENOS OSEBE, VIR PRI STIČNI

V ponedeljek, 10. 2. 2020 ob 13.42. je bila na Virju pri Stični potrebna naša pomoč reševalcem Reševalne postaje UKC Ljubljana pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

REANIMACIJA, METNAJ

V petek, 14. 2. 2020, ob 16.30 smo bili pozvani na pomoč dežurni ekipi ZD Ivančna Gorica pri reanimaciji osebe v Metnaju. Izvozili smo z vozilom HTRV. Pridružili so se nam tudi člani PGD Metnaj. Na žalost reanimacija ni bila uspešna.

POŽAR STARE HIŠE, PEŠČENIK

V nedeljo, 16. 2. 2020 je v popoldanskih urah prišlo do požara v naselju Peščenik , kjer je ob stanovanjski hiši zagorelo starejše poslopje v velikosti 10m x 6m. Požar se je zajel celotno stavbo v kateri je bila hranjena navlaka. Na intervencijo smo izvozili z tremi vozili in sicer GVC 16/25, GVC 24/50 in GVC 16/40. Požar smo pogasili skupaj z PGD Višnja Gora in Križka vas.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ, STIČNA

V torek , 25 . 2. 2020 se je v stanovanski hiši v Stični občan zaklenil v koplanico. Stiški gasilci smo s tehničnim posegom odprli vrata in omogočili ekipi NMP iz Ljubljane dostop do obolele osebe.

POŽAR V STANOVANJSKI STAVBI, KRIŠKA VAS

26. 2. 2020 je ob 15.30 je v Kriški vasi v kuhinji stanovanjske hiše zagorel pomivalni stroj. Gasilci PGD Kriška vas in Višnja gora so požar pogasili, iznesli pomivalni stroj in prezračili prostore. Gasilci PGD Stična smo v Višnji Gori obrnili in se vrnili v gasilski dom, saj naša pomoč ni bila potrebna.

POŽAR V STANOVANJSKI ZGRADB, STIČNA

V petek, 28. 2. 2020, ob 19.43 smo bili klicani na Vir pri Stični , kjer so v dimniku stanovanjskega objekta. zagorela saje. Požar se je razširil tudi na sleme strehe. Požat smo pogasili, očistili dimnik, razkrili del ožgane strehe ter jo prekrili z zaščitno folijo. Zgorelo je približno 20 kvadratnih metrov strehe.